Ιερατική Σύναξη Ιανουαρίου.

Την 15η Ιανουαρίου 2015, στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής και στην Αίθουσα «Πατριάρχης Βαρθολομαίος» της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος» πραγματοποιήθηκε η Ιερατική Σύναξη για τον μήνα Ιανουάριο.
Ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. κ. Ιωάννης, μετά την καθιερωμένη προσευχή, απευθυνόμενος προς όλους τους κληρικούς ανεφέρθηκε στη μεγάλη σημασία των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν μετά πάσης ιεροπρέπειας τις ημέρες των εορτών εις την Ιερά μας Μητρόπολη και τόνισε πως οι εκδηλώσεις δεν είναι για να δείξουμε κάτι, αλλά είναι η μαρτυρία της ενότητος εν τη Εκκλησία, ότι είμαστε όλοι μια κοινωνία, ένα γεγονός της παρουσίας του σώματος Ιησού Χριστού.
Εν συνεχεία ακολούθησε ευρεία συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων γύρω από τα τρέχοντα θέματα λειτουργικής, ποιμαντικής και διοικητικής φύσεως που αφορούν τις κατά τόπους ενορίες της επαρχία μας, ενώ η Ιερατική Σύναξη έκλεισε με γεύμα όπου παρετέθη στην τράπεζα της Ιεράς Μονής.

Περισσότερα  http://www.imlagada.gr/

ιερατική σύναξη 1 ιερατική σύναξη 3

Advertisements