Ετήσιο Ιερό Μνημόσυνο Μητροπολίτου Νευροκοπίου κυρού Ναθαναήλ.

natanail1Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νευροκοπίου Βουλγαρίας, μέσα σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης,  πραγματοποιήθηκε το ετήσιο Ιερό Μνημόσυνο για τον Μακαριστό Μητροπολίτη Νευροκοπίου κυρό Ναθαναήλ.
Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβαμιώτατος Μητροπολίτης Λοβτσού κ. Γαβριήλ. Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο πήραν μέρος, οΣεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, ο οικείος Μητροπολίτης Νευροκοπίου κ. Σεραφείμ, καθώς και λοιποί Αρχιερείς της Βουλγαρικής Εκκλησίας.
Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε και στις δύο γλώσσες, Βουλγαρικά και Ελληνικά, που απέδωσε η χορωδία του κ. Ιωάννη Παπαχρόνη. Τον θείο λόγο κήρυξε Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος.
Την Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης εκπροσώπησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων Αρχιμ. Ισαάκ Τσαπόγλου, σεπτή ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. κ. Ιωάννου.
Παρόντες ήταν, η μητέρα του Μακαριστού κυρού Ναθαναήλ, τα κατά σάρκα αδέλφια και οι λοιποί συγγενείς του, τοπικοί φορείς με επικεφαλή τον Δήμαρχο της πόλεως, και πλήθος πνευματικών του τέκνων από την επισκοπή του και την Ελλάδα.

DSCF1529 DSCF1530

Advertisements