Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις το Μετόχιον της Ιεράς μας Μονής.

Την Παρασκευή 29 Αυγούστου ε.έ., ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την Μνήμη της αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, η οποία τελέσθηκε εις τον Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου Νικομηδινού που είναι Μετόχιο της Ιεράς μας Μονής.

Αξίζει να σημειωθεί πως την ευθύνη του Μετοχίου και την οργάνωση των Λατρευτικών εκδηλώσεων, την έχει ο Αρχιμανδρίτης π. Δημήτριος Κουκουλεκίδης.

Κατά τον Μέγα Εσπερινό και την Θεία Λειτουργία, παρέστη ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ισαάκ Τσαπόγλου,  συνοδευόμενος από πατέρες της Μονής.

Τον Πανηγυρικό της ημέρας  εκφώνησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, ενώ στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε  στον Τίμιο Πρόδρομο τονίζοντας ότι αποτελεί το πρόσωπο και το πρότυπο εκείνο  που μπορεί να συνδέσει την ζωή μας με την ζωή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού αφού προηγουμένως μπορέσουμε να βιώσουμε τους καρπούς εκείνους της Μετανοίας διά τους οποίους αίρονται τα εμπόδια που χωρίζουν τον Θεό από τον άνθρωπο.

al12827_us44_20140829140102_dsc_00521600

Περισσότερα http://www.imlagada.gr/

Advertisements