Θεολογική-Αγιολογική Ημερίδα αφιερωμένη εις τους Αγίους Κύριλλον και Μεθόδιον

Το πρωί της Δευτέρας, 12 του μηνός Μαΐου 2014, στην Αίθουσα «Πατριάρχης Βαρθολομαίος» της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος» πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Θεολογική-Αγιολογική Ημερίδα αφιερωμένη εις τους Αγίους Κύριλλον και Μεθόδιον με κεντρικό θέμα «Η Ζωή και το Έργο των Αγίων Ισαποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου» .
Κατά τη διάρκεια της Θεολογικής-Αγιολογικής Ημερίδος κύριοι ομιλητές ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης ο οποίος και ανέπτυξε το θέμα «Η Τιμή των Αγίων και η συμβολή του Αγίου Μεθοδίου εις την ανατροπή της κακοδοξίας του Filioque μέσο του Ιερού Φωτίου και μέσου της δικής του διδασκαλίας» καθώς και ο Επίτιμος Καθηγητής Νευρολογίας του Α.Π.Θ. Ελλογιμώτατος κ. Σταύρος Μπαλογιάννης ο οποίος και ανέπτυξε το θέμα «Η Παγκόσμιος συμβολή του έργου των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου».
Στο τέλος της Ημερίδος ακολούθησε ευρεία συζήτηση με ερωτήσεις και απαντήσεις γύρο από τα θέματα που ανέπτυξαν οι ομιλητές ενώ ακολούθησε και γεύμα το οποίο παρατέθει εις την Τράπεζα της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος προς τιμήν των συμμετεχόντων. www.imlagada.gr

Θεολογική Ακαδημία 1 Θεολογική Ημερίδα 4

 

Advertisements