Χειροτονία π. Δημητρίου

χειροτονία π. Δημητρίου 2Την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014 κατά την εορτή της Συνάξεως του Τιμίου Προδρόμου στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, και κατά το Αρχιερατικό Συλλείτουργο στο οποίο παρέστησαν: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νειλουπόλεως κ. Γεννάδιος, εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτος, ο Θεοφιλεστάτος Επίσκοπος Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων και ο Θεοφιλεστάτος Επίσκοπος Θερμών κ. Δημήτριος, οι οποίοι ήρθαν να τιμήσουν τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννη, για την ονομαστική Του εορτή, έλαβε χώρα και η εις πρεσβύτερον χειροτονία του Αρχιδιακόνου της Ιεράς μας Μητροπόλεως π. Δημητρίου Κουκουλεκίδη, λαμβάνοντας δε και το οφίκκιο του Αρχιμανδρίτου.

Ο π. Δημήτριος είναι ένας εκ των πατέρων της Ιεράς μας Μονής και Οικονόμος του Μετοχίου του Τιμίου Προδρόμου Νικομηδινού.

Οι πατέρες της Ιεράς Μονής του εύχονται Άξιος, και Θεός του ελέους να του χαρίζει υπομονή και δύναμη στα νέα του καθήκοντα και όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Ιωάννης, ο Κύριος να είναι ο οδηγός, ο έρως, ο στηριγμός και το φώς του. Και πάλι Άξιος.

7-1-2014

χειροτονία π. Δημητρίου 1

Advertisements