Επίσκεψη Αρχιμανδρίτη π. Victor Bed, Κοσμήτορα της Θεολογικής Ακαδημίας των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Ουζγορόντ Ουκρανίας και Πρύτανη της Διεθνούς Ακαδημίας Κιέβου

004Στην Ιερά Μονή φιλοξενήθηκε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Victor Bed, Κοσμήτορας της Θεολογικής Ακαδημίας των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Ουζγορόντ Ουκρανίας και Πρύτανης της Διεθνούς Ακαδημίας Κιέβου, ο οποίος εκ μέρους της Ακαδημαϊκής Κοινότητος του Κιέβου, αναγόρευσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, σε Τακτικό Καθηγητή της Ακαδημίας των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου-Ουζγορόντ, καθώς και σε μέλος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου της Διεθνούς Θεολογικής Ακαδημίας Κιέβου.

Παράλληλα, τίμησε τον σεπτό Ποιμενάρχη μας, με το μετάλλιο της Ουκρανικής Εκκλησίας «Γιάροσλαβ Σοφού», το οποίο αποτελεί και μία από τις υψηλότερες διακρίσεις της Ουκρανικής Εκκλησίας, ενώ εκ μέρους του Μητροπολίτου Κιέβου κ. Βλαδίμηρου του επέδωσε αντίγραφο του Ευαγγελίου του Σόπτιν το οποίο είναι του 16ου αιώνα γραμμένο στην παλαιά ουκρανική διάλεκτο και αποτελεί επανέκδοση του πρωτοτύπου επ’ ευκαιρία της επετείου των 1150 ετών από την ίδρυση της Μητρόπολης Κιέβου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κατά την σύντομο προσλαλιά του, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ευχαρίστησε τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Ακαδημίας των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Ουζγορόντ π. Victor Bed, για τις τιμητικές διακρίσεις, και ανακοίνωσε την συνεργασία σε επίπεδο Σπουδών της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «οι Αγίοι Κύριλλος και Μεθόδιος», η οποία στεγάζεται στην Ιερά Μονή μας, με την Θεολογική Ακαδημία των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου του Οζγουρόντ, ενώ τέλος του επέδωσε και την ανώτατη τιμητική διάκριση της Μητροπόλεως μας, τον Χρυσό Σταυρό του Αποστόλου Παύλου και των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου.

Advertisements