Ο Λαγκαδά, Λητής & Ρεντίνης κ. Ιωάννης 2010

IOANNIS01Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης (Ιωάννης Τασσιάς) γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το έτος 1958.
Απεφοίτησε εκ της Εκκλησιαστικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης και εκ του Τμήματος Ποιμαντικής & Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Το έτος 1982 χειροτονείται Διάκονος στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και αναλαμβάνει την διεύθυνση του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως.
Το έτος 1983 χειροτονείται Πρεσβύτερος, λαβών το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου και τοποθετείται ως Προϊστάμενος στον Ιερό Ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, του οποίου αναλαμβάνει την αποπεράτωση και επι των ημερών της προϊσταμενίας του τελούνται με κάθε λαμπρότητα τα εγκαίνια του Ιερού Ναού.
Απο το έτος 1983 υπηρετεί ως Ηγουμενοσύμβουλος της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας, ενώ το έτος 1994 αναλαμβάνει καθήκοντα ως Καθηγούμενος αυτής εως και της εκλογής του σε Μητροπολίτη Λαγκαδά.
Το 1994 τοποθετείται στον Ιερό Ναό του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου ως Προϊστάμενος και εκ παραλλήλου αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, όπως επίσης και καθήκοντα Προεδρεύοντος ευαγών Ιδρυμάτων της πόλεως.
Συνέγραψε άρθρα και μελέτες θεολογικού περιεχομένου. Έλαβε μέρος σε Θεολογικά Συνέδρια. Δίδαξε σε Κατηχητικά Φροντιστήρια, καθώς και στην Σχολή Μετεκπαιδεύσεως Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. Παρουσίασε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.
Δίδαξε ως καθηγητής στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Θεσσαλονίκης και πραγματοποίησε σειρά διαλέξεων Αγιολογικού περιεχομένου και ενδιαφέροντος και πέραν τῆς Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και σε άλλες Ιερές Μητροπόλεις. Επι 18 έτη διηύθυνε τη σειρά διαλέξεων «Ακαδημαϊκοί Διάλογοι» στην αίθουσα τελετών της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.
Το 1994 ιδρύει Ιερό Ησυχαστήριο των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου. Υπηρέτησε ως Διευθυντής του Κέντρου Ορθοδόξου Αγιολογίας υπο την Προεδρία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου.
Ανεκηρύχθη διδάκτωρ Θεολογίας στη Θεολογική Ακαδημία της πόλεως Ούζγκοροντ της Ουκρανίας, στην οποία διδάσκει ως επισκέπτης καθηγητής θέματα βιβλικής Θεολογίας και Αγιολογίας. Το 2013 αναγορεύθηκε τακτικός καθηγητής.
Εξελέγη τη 10η  Μαΐου του 2010 απο την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης Λαγκαδά. Η χειροτονία του σε Επίσκοπο έγινε την 16η  Μαΐου του 2010 απο τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ἱερώνυμο στον Πάνσεπτο Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πολιούχου Θεσσαλονίκης.
Ανακαίνισε: το Επισκοπείο και τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, το Επισκοπείο της Λητής, την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος, περάτωσε τον Βρεφονηπιακό Σταθμό.
Ίδρυσε: την Ακαδημία Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «ΑΓΙΟΙ ΚΥΡΙΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΣ», το Πολυδύναμο Πνευματικό Κέντρο «ΑΓΙΑ ΚΥΡΑΝΝΑ», την Αίθουσα «ΑΓΙΑ ΚΥΡΑΝΝΑ», Ιερά Ησυχαστήρια και Μονές, θεμελίωσε, εγκαινίασε και συνετήρησε Ιερούς Ναούς και το έργο συνεχίζεται.

IOANNIS03 IOANNIS02

Advertisements