Αρχιμ. Γεώργιος Αναστασάκης 1974-1986

b21Ο π. Γεώργιος Αναστασάκης – κατά κόσμον Ιωάννης – γεννήθηκε στον Χάρακα Μοναφατσίου Κρήτης το έτος 1921.
Σπούδασε την Θεολογική επιστήμη και εκπλήρωσε την στρατιωτική του θητεία.
Εκάρη Μοναχός στον Άγιο Γεώργιο των Καυσοκαλυβίων του Αγίου Όρους, στο κελλί των Ιωσαφαίων απο τον Ηγούμενο π. Αρτέμιο.
Την 3η Ιουλίου του 1944 στο ίδιο κελλί των Καυσοκαλυβίων χειροτονείται Διάκονος απο τον Μητροπολίτη Μιλητουπόλεως κ. Ιερόθεο.
Αναχωρεί για την Αθήνα και την 25η Σεπτεμβρίου 1949 χειροτονείται πρεσβύτερος στο Καθολικό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Μονής Πεντέλης απο τον Επίσκοπο Ευρίπου κ. Αλέξιο, όπου και λαμβάνει το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου και διορίζεται Ιεροκήρυκας της Αρχιεπισκοπῆς Αθηνών, εξυπηρετώντας περιστασιακά για μικρό διάστημα το Παρεκκλήσιο των Βασιλικών Ανακτόρων.
Τον Δεκέμβριο του 1969 μετατίθεται και διορίζεται Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, ενώ το 1974 τοποθετείται απο τον Μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Σπυρίδωνα, πρώτος Ηγούμενος στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων, εξασκώντας τα καθήκοντά του μέχρι το 1986.
Ασχολήθηκε ιδιαιτέρως με την χριστιανική αρθρογραφία, συνέγραψε βιβλία και άρθρα χριστιανικού, κοινωνικού και αντιαιρετικού περιεχομένου.
Εκοιμήθη εν Κυρίω την 10η Μαΐου 2009 και ετάφη στην Ιερά Μονή Μεγάλου Βασιλείου Αγίου Βασιλείου, όπου και διέμενε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στο Αρχοντικό Γερόντων της Βασιλειάδος.

Advertisements