Αρχιμ. Γερμανός Γαλάνης 1986-2010

b03Ο π. Γερμανός Γαλάνης – κατά κόσμον Νικόλαος – γεννήθηκε το 1951 στον Δρυμό Θεσσαλονίκης.
Σπούδασε τα Θεολογικά γράμματα στις Σχολές: της Ιεράς Μονής Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, της Πατμιάδος και της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Εκάρη Μοναχός την 9η Φεβρουαρίου 1973 στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαγδαληνής Πολυγύρου Χαλκιδικῆς, από τον Μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Σπυρίδωνα.
Χειροτονείται Διάκονος απο τον Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας κ. Παύλο στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Κυριακής Λουτρών την 9η Μαΐου 1977.
Την 8η Απριλίου 1979 χειροτονείται Πρεσβύτερος απο τον Μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Σπυρίδωνα στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου Πέντε Βρύσεων, όπου λαμβάνει και το οφίκκιο του Αρχιμανδρίτου.
Διορίζεται προϊστάμενος στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά αναλαμβάνοντας και την θέση του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως.
Το 1986, μετά την παραίτηση του π. Γεωργίου Αναστασάκη απο την Ηγουμενία της Μονής, εγκαθίσταται Ηγούμενος απο τον Μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Σπυρίδωνα.
Το 2010 παραιτείται απο την Ηγουμενία και λαμβάνει, κατόπιν αιτήσεώς του, απο τον Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής & Ρεντίνης κ. Ιωάννη Απολυτήριον Γράμμα διά την Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου.

Advertisements